Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!


ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

   


Οπως ανέφερε σε δημοσίευμά του, το "National Geographic", στη Μεσσηνία εντοπίστηκε το αρχαιότερο αποκρυπτογραφημένο κείμενο της Ευρώπης!  

Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο βρέθηκε, σε πήλινη πινακίδα, το περασμένο καλοκαίρι, στην Ίκλαινα, της Μεσσηνίας, και αποτελεί το αρχαιότερο -γνωστό- αποκρυπτογραφημένο κείμενο στην Ευρώπη,.

Σύμφωναμε με τους ερευνητές, η πινακίδα διασώθηκε -συμπτωματικά- όταν ένα "βουνό", από σκουπίδια, έπιασε φωτιά, πριν 3.500 χρόνια.

Το χωριό Ίκλαινα βρίσκεται βορειοανατολικά της Πύλου, ενώ πινακίδα είναι μυκηναϊκή και χρονολογείται μεταξύ 1450 και 1350 π.Χ.

Βάσει του περιοδικού, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μισσούρι-ST Louis, Μιχαήλ Κοσμόπουλος, τονίζει πως, οι μέχρι τώρα έρευνες, έχουν αναδείξει ένα πρώιμο μυκηναϊκό ανάκτορο, με τοιχογραφίες και εξελιγμένο αποχετευτικό σύστημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η η πινακίδα.

Το θραύσμα της πινακίδας έχει περίπου 2,5 εκ. ύψος και 4 εκ. πλάτος και τα σημεία που έχουν χαραχθεί είναι δείγμα της Γραμμικής Β, η οποία χρησιμοποιήθηκε, κατά τη Μυκηναϊκή Περίοδο (17ος έως 13ος αι. π.Χ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: