Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Σε δύο χρόνια από σήμερα το ελιξίριο της νεότητας θα είναι γεγονός και θα έχει τη μορφή χαπιού! Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο ο καθηγητής Βλαντιμίρ Σκουλάτσεφ, του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ισχυρίζεται ότι παρασκεύασε ένα αντιγηραντικό χάπι το οποίο δρα αναστέλλοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις του οξυγόνου στα κύτταρα του σώματός μας.

Κάτι τέτοιο θα επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία της γήρανσης και θα προστατεύει από ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας, προσθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο χρόνια στις ζωές μας.

Παρόλο που αρκετοί θεωρούν παράλογους τους ισχυρισμούς του Ρώσου επιστήμονα ότι ανακάλυψε ένα είδος σύγχρονου «ιερού δισκοπότηρου», η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του Νομπελίστα δρ Γκάντερ Μπλόμπελ, υποστηρίζει τα ευρήματά του. «99% του χρόνου το οξυγόνο μετατρέπεται σε νερό, όμως υπάρχει και 1% κατά το οποίο μετατρέπεται σε ένα υπεροξείδιο που αργότερα μετατρέπεται σε δηλητηριώδη στοιχεία. Το ζητούμενο ήταν να βρούμε ένα αντιοξειδωτικό που σταματά αυτή τη διαδικασία», εξήγησε ο καθηγητής που ασχολείται 40 χρόνια με αυτό το πρόγραμμα και ονόμασε τα πρωτοποριακά αντιοξειδωτικά «ιόντα του Σκουλάτσεφ».

Ο καθηγητής ισχυρίζεται ότι θα χρειαστούν δύο ακόμα χρόνια κλινικών δοκιμών, για τις οποίες χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: