Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Έρευνα μπορεί να οδηγήσει στην ανθρώπινη αθανασία .    



Επιστήμονες στην Αμερική παρουσίασαν τα αποτελέσματα ενός πειράματος και υποστηρίζουν πως το επίτευγμά τους αποτελεί βήμα για την κατανόηση και την καταπολέμηση της γήρανσης του ανθρώπου.

Στο πείραμα που έκαναν κατάφεραν, μέσω της αφαίρεσης δύο γονιδίων, να δεκαπλασιάσουν τη διάρκεια ζωής της γνωστής μαγιάς. Τα γονίδια RΑS2 και SCΗ9 είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία της γήρανσης στη μαγιά και για την πρόκληση καρκίνου στους ανθρώπους.

Τα κύτταρα που συλλέξανε και από τα οποία αφαίρεσαν τα γονίδια, κατάφεραν με ειδική “διατροφή” να αντέξουν 10 εβδομάδες από τη μία που άντεχαν μαζί με τα γονίδια.
Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν ακόμα να συνδέσουν τα αποτελέσματα της έρευνας με την ανθρώπινη φύση και μακροζωία, γιατί η φύση των κυττάρων της μαγιάς είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των κυττάρων του ανθρώπου.


Όμως, είναι πολύ χαρούμενοι διότι αυτό που πέτυχαν ήταν κάτι το πρωτοποριακό και εντελώς καινοτόμο. Αν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν και στον άνθρωπο (αποκλείεται!) τότε θα ζούμε μέχρι και 800 χρόνια!

 Πηγή: www.newsfilter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: