Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει την παγκόσμια πείνα

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει την παγκόσμια πείνα


   

Αυξήσεις έως και 130% στα είδη βασικής διατροφής
Μια νέα μελέτη προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία θα είναι καταστροφικές, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην αύξηση 130% των τιμών των βασικών ειδών διατροφής.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στη γεωργία είναι μεγάλοι, καθώς η αλλαγή του κλίματος έχει ως αποτέλεσμα συχνότερες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, καταστροφές στις καλλιέργειες, μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας και αύξησεις στις τιμές των τροφίμων.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και εμποδίζει την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η έκθεση του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη Διεθνή Πολιτική Τροφίμων, αναφέρει ότι αν αυξηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έστω και 1 βαθμό Κελσίου μέχρι το 2050, τότε θα είναι οι σοδειές θα μειωθούν, θα επηρεαστεί η παραγωγή τροφίμων και οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής θα εκτιναχθούν στα ύψη.

Η φετινή ξηρασία και οι πυρκαγιές στη Ρωσία, οι καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν προμηνύουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα έρθουν στο μέλλον.

Λόγω των επιπτώσεων του φαινομένου του θερμοκηπίου, στις φτωχότερες χώρες θα αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται.

Έως τα μισά του αιώνα ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών θα αυξηθεί κατά 18%.

Είναι σημαντικό να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, γιατί οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα.

Το χειρότερο σενάριο είναι η τιμή του καλαμποκιού, βασικός είδος τροφής στην Υπο-Σαχάρια Αφρική, να αυξηθεί κατά 130% μέχρι το 2050.

Η τιμή του ρυζιού μπορεί να αυξηθεί κατά 78%, ενώ του σιταριού κατά 67%.
πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: