Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Φάρμακο κατά της επίδρασης της ραδιενέργειας

Εφηύραν φάρμακο κατά της επίδρασης της ραδιενέργειαςΒούλγαροι επιστήμονες εφηύραν φάρμακο εναντίον της επίδρασης της ραδιενέργειας. Οι έρευνες των ειδικών διήρκεσαν πάνω από 5 χρόνια.

''Δεν θέλουμε να προκαλούμε σάλο, αλλά λάβαμε πολύ καλά αποτελέσματα", δήλωσε στην εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης „Η μέρα αρχίζει" ο Κόλιο Τρόεφ, επιστήμονας που ασχολείται με τις πολυμερείς ενώσεις. Το φάρμακο δεν έχει επιπτώσεις μετά την έκθεση σε ακτινοβολία, εξήγησε ο επιστήμονας χημικός. Ο ειδικός από την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών διευκρίνισε ότι το πολυμερές φάρμακο μειώνει δραστικά την τοξικότητα στις ουσίες που παίρνουν οι ασθενείς με ογκολογικές παθήσεις. Το φάρμακο έχει πολύ δρόμο πριν φτάσει στην αγορά, επειδή πρόκειται να γίνουν πολλές εξετάσεις ακόμη.

Αν τα πειράματα αποδειχθούν επιτυχή, η κυκλοφορία του φαρμάκου στην αγορά θα πάρει τουλάχιστον τρία χρόνια.

Οι επιστήμονες ασχολούνται με τη δημιουργία φαρμάκων και κατά του καρκίνου και του AIDS. Πρόκειται για πολύ δυνατά φάρμακα, τα οποία έχουν πολλές παρενέργειες βλάπτοντας συχνά την υγεία των ασθενών. Ακριβώς τα πολυμερή φάρμακα μπορούν να περιορίσουν αυτή την επιβλαβή επίδραση.

Στη Βουλγαρία υπάρχουν ειδικοί που θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις έρευνες, μέχρι ένα στάδιο όμως. Ύστερα εμφανίζονται τα οικονομικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό οι Βούλγαροι επιστήμονες συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, ΗΠΑ. Η καθ. Κάτριν Μέισον από το Πανεπιστήμιο του Τέξας εξήγησε ότι πρόκειται να γίνουν πειράματα σε ζώα, για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα..

„Ελπίζω το επόμενο φθινόπωρο, αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, να αρχίσουμε τις κλινικές εξετάσεις", πρόσθεσε η ίδια. Για να γίνει αυτό όμως θα χρειαστούν περίπου 0,5 εκατ. δολάρια.
ΠΗΓΗ:Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: