Τρίτη 24 Μαΐου 2011

"Η Θράκη θα γίνει Κοσσυφοπέδιο"

"Η Θράκη θα γίνει Κοσσυφοπέδιο"



Ήταν κάποτε εμπλεκόμενος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Παρά τα όσα ακούστηκαν εις βάρος του, ο Εφραίμ πλέον είναι τιμητής των πάντων και βάλει κατά του Αρχιεπίσκοπου και της κυβέρνησης

Τον ρόλο του τιμητή και του προστάτη της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας ανέλαβε, όπως δείχνουν οι πράξεις του, ο Εφραίμ.

Ο άμεσα εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο με τις εκτάσεις στην λίμνη Βιστωνίδα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδας, λέγοντας ότι "σήμερα οι αρχιερείς και οι επίσκοποι δεν μας βλέπουν με καλό μάτι".

Επίσης, από τα κατατόπιά του, την λίμνη Βιστωνίδα δηλαδή, έστρεψε τα πυρά του και κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι σε λίγα χρόνια η Θράκη θα γίνει Κοσσυφοπέδιο.

Γενικότερα, στράφηκε κατά των πολιτικών, λέγοντας ότι αυτοί έφεραν σ' αυτή την κατάντια τον τόπο.

Όπως είπε, έστειλε γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε να πάνε αυτός και οι Βατοπεδινοί στις 24 Μαρτίου στη Σάμο, γιατί είναι αδικία να υπάρχει εκεί βατοπεδινό μετόχι που δεν λειτουργεί.

Όμως ο αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να του επιτρέψει να μεταβεί στο νησί.

"Βέβαια, είπα να υποκύψω αυτήν τη φορά, για να μην αρχίσω καινούργιους αγώνες στη Σάμο, πριν τελειώσω με τους παλιούς", τόνισε ο Εφραίμ, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε και κατά και κατά του τοπικού μητροπολίτη.

"Στη Σάμο βοηθούσαμε ένα μοναστήρι... του έδωσα χρήματα, του έδωσα και μετρητά. Μαθαίνω ότι πήγε στον μητροπολίτη και εκείνος του είπε να μην παίρνει χρήματα από τον Εφραίμ, γιατί θέλει να κάνει προτεκτοράτο στη Σάμο...", ανέφερε.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην νομάρχης Ξάνθης, Γ. Παυλίδης γιατί εναντιώθηκε στα σχέδιά του.

"Να φύγουν οι καλόγεροι από εδώ", έλεγε. "Ε, τότε ας έρθουν αυτοί με το κόκκινο το φέσι εδώ. Τώρα μαθαίνω", συνέχισε, «ότι η Μητρόπολη Ξάνθης κάνει, λέει, συμμαχία με τον μουφτή και εναντιώνεται κατά των χιλιαστών...».

Τέλος, επιτέθηκε και στην κυβέρνηση, για τη Θράκη.

"Το ξέρετε ότι στην Κομοτηνή ο πρόξενος υπηρέτησε στο Κόσοβο και μετά τον έφεραν εδώ. Δυστυχώς λέω ότι σε μερικά χρόνια θα γίνετε Κοσσυφοπέδιο, με τον πρόξενο να οργώνει την περιοχή".

ΠΗΓΗ: News247

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παλλαϊκή ΑΜΥΝΑ – ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ
http://www.youtube.com/watch?v=B31SUm0nrwc
Θερμοπύλες: "Περιπολούμε κάθε βράδυ με τις καραμπίνες στα χέρια"!
Πήραν το νόμο στα χέρια τους οι κάτοικοι στις Θερμοπύλες Φθιώτιδας .
-Έχουμε κάνει ομάδες περιφρούρησης και κάθε βράδυ περιπολούμε με τις καραμπίνες στα χέρια. Μόνο έτσι πλέον μπορούμε να προστατευθούμε, αφού ...δεν υπάρχει αστυνόμευση. Αυτά δήλωσε, οργισμένος και αγανακτισμένος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θερμοπυλών Ανδρέας Μακρής, τονίζοντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολλές διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΑΝΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, χωρίς να περιμένουμε τους φοβικούς γενίτσαρους να μας λύσουν τα προβλήματα που μας προκαλούν! "Η Ελλάδα έχει ψηφίσει νόμο παλλαϊκής άμυνας, δυστυχώς όμως δεν έχει προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει γιατί η παλλαϊκή άμυνα δεν είναι τίποτε άλλο από εξοικείωση ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού με το όπλο. Ο σκοπός είναι πάντα η υπεράσπιση της πατρίδας, σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις εναντίον του ενδεχόμενου εισβολέα".
Κ. Παπούλιας: «Στόχαστρο», στις αρχές του καλοκαιριού του 2003.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Άμυνα
Αθήνα - 1 Δεκεμβρίου 1996
Law.uoa.gr/crime-research/amyna.pdf
Υπό τα όπλα και με συνεχή στρατιωτική εκπαίδευση τίθεται ολόκληρος ο ικανός πληθυσμός τής χώρας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο περί «Παλλαϊκής Άμυνας» που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου. Στην έννοια «ικανός ή ενεργός πληθυσμός» περιλαμβάνονται, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, οι άρρενες ηλικίας 19-65 ετών και οι γυναίκες ηλικίας 19-50 και σε εθελοντική βάση οι νέοι και οι νέες 16-18 ετών, οι άρρενες άνω των 65 ετών και οι γυναίκες άνω των 50 ετών.
Η συμμετοχή στα τμήματα της Παλλαϊκής Άμυνας είναι υποχρεωτική για όλο τον ικανό πληθυσμό. Σε περίπτωση άρνησης το νομοσχέδιο προβλέπει ποινές φυλάκισης από δύο ως και έξι μήνες και διοικητικές κυρώσεις. Σε πρώτη φάση η Παλλαϊκή Άμυνα θα εφαρμοστεί αμέσως, μετά δηλαδή την ψήφιση του νομοσχεδίου, στις παραμεθόριες περιοχές Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Θράκης, Μακεδονίας και Ηπείρου και εν συνεχεία, αν οι συνθήκες και τα γεγονότα το επιβάλλουν, με μια απλή απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης και στην υπόλοιπη χώρα.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, η Παλλαϊκή Άμυνα οργανώνεται εν καιρώ ειρήνης και έχει «ως κύρια αποστολή της σε περίοδο πολέμου την Τοπική Άμυνα με ένοπλα τμήματα και ως δευτερεύουσα τη συνδρομή στην Πολιτική Άμυνα διά της διαθέσεως τμημάτων σε κρατικές υπηρεσίες για την προστασία του πληθυσμού από εχθρικές προσβολές ­ δολιοφθορές ή και από συμφορές προκαλούμενες από φυσικά αίτια». tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=84100&ct=32&dt=01/12/1996 youtube.com/watch?v=tfvTZm2aqso