Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Ηλεκτρικά οχήματα στην υπηρεσία του στρατού

Ηλεκτρικά οχήματα στην υπηρεσία του στρατούΑνάπτυξη της αγοράς «πράσινων» οχημάτων για λογαριασμό των υπηρεσιών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων στρατού και αστυνομίας, «βλέπει» η βρετανική εταιρεία περιβαλλοντικών συμβούλων IDTechEx.

Η IDTechEx εκτιμά πως το 15% της αγοράς ηλεκτροκίνησης ως το 2021 θα προορίζεται για στρατιωτική χρήση και δεν θα περιλαμβάνει αποκλειστικά αυτοκίνητα, αλλά επίσης σκάφη θαλάσσης και αεροσκάφη.

Σημαντικό μερίδιο σε αυτή την αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων θα καταλάβουν τα μη επανδρωμένα σκάφη, όπως επίσης και υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα τραίνα.

Το μέλλον επιφυλάσσει την κατασκευή ηλιακών αεροσκαφών για επιτήρηση και άλλους στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά και άλλων εξελιγμένων μεταφορικών μέσων που θα καταναλώνουν διάφορες μορφές ενέργειας.

Ήδη κατασκευάζονται Αυτόνομα Υποβρύχια Οχήματα (AUVs) με κόστος 5 εκατ. ευρώ έκαστο, Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAVs) που καταναλώνουν ηλιακή ενέργεια, αλλά και το προϋπολογισμού 517 εκατομμυρίων δολαρίων ηλιακό στρατιωτικό αεροσκάφος Northrop Grumman.

Δεν υπάρχουν σχόλια: