Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Γνωρίστε το κίνημα που επιμένει ελληνικά

Γνωρίστε το κίνημα που επιμένει ελληνικά


Προτροπή στους Έλληνες να καταναλώνουν προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αλλά και στους επιχειρηματίες να κάνουν τα αγαθά που προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά απευθύνει το κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», ως αντίδοτο στην κρίση.

Το βασικό σύνθημα του κινήματος είναι «Ντυνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά», και στόχος του η αλλαγή των συνηθειών μας και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Τρία ρήματα που εμπεριέχουν τα βασικά προϊόντα που παράγει η χώρα μας και την καθημερινότητά μας.

Το «Έθνος » παρουσιάζει σήμερα το κίνημα που έχει ως στόχο να στηρίξει τα ντόπια προϊόντα έναντι των εισαγόμενων. Το κίνημα ιδρύθηκε μόλις πριν από 6 μήνες και ξεκίνησε με πρωτοβουλία 100 επιφανών Ελλήνων, δεν εγγράφει μέλη. Ωστόσο, έχει ήδη δημιουργήσει παραρτήματα σε 22 πρωτεύουσες νομών και σκοπεύει να δημιουργήσει παραρτήματα σε κάθε νομό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το γκρουπ που του κινήματος στο «Facebook», με τίτλο «Επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα», έχει ήδη συγκεντρώσει 4.500 μέλη!

Και πώς αναγνωρίζουμε ότι ένα προϊόν παράγεται στην Ελλάδα; Ελέγχουμε τον κωδικό προϊόντος στο Barcode, που πρέπει να αναγράφει τον αριθμό 520.

ΠΗΓΗ: Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: