Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις Θεοδωράκη:"Νιώθω υποχρέωση να πω την αλήθεια στο λαό"

Μίκης Θεοδωράκης: "Νιώθω υποχρέωση να πω την αλήθεια στο λαό"


Στη Νάουσα, την πόλη με την οποία τον συνδέουν ιστορικές μνήμες επέστρεψε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης. Η επιστροφή στην όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, γίνεται με την ευκαιρία της ομιλία του το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νάουσας και 50 χρόνια μετά από τις ζοφερές αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες όταν κινδύνευσε ακόμα και η ζωή του από τις «σκιές» που σκοτείνιαζαν το μετεμφυλιακό πρόσωπο της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, επετέθη στη κυβέρνηση και στο υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα:» Είναι έγκλημα εναντίον της πατρίδας αυτό που γίνεται» είπε «και νιώθω υποχρέωση να βγω και να πω την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε την πικρία του μαζί και την οργή του: «Είχα έρθει ξανά στη Νάουσα το Νοέμβριο του ’61 την εποχή των εκλογών της βίας και της νοθείας. Έρχομαι 50 χρόνια μετά με σχεδόν την ίδια αποστολή. Και αυτή είναι η τραγωδία της Ελλάδας: Είναι δυνατόν μετά από 50 χρόνια να αγωνιζόμαστε και πάλι για τα ίδια πράγματα; Μετά από τόσες θυσίες που έκανε αυτός ο λαός αντί να ανασάνει να βρίσκεται και πάλι υπό καθεστώς κατοχής και αμερικανοκρατίας ;Η αρρώστια της Ελλάδας είναι η ξένη εξάρτηση.

Είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση να κυβερνά με 20%.»αναρωτήθηκε
«Έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα, ένα κίνημα αλλά ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε τη σπορά για να τελειώσει η εξάρτηση.»

Ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών και το μεγάλο λαϊκό Κίνημα βγαίνει ενωτικά και αγωνιστικά και φωνάζει ΟΧΙ σ' αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας και καλεί όλο το λαό να βγει στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας.

Στη συγκέντρωση της Νάουσας θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κ.Α.Π. και ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, του Πανεπιστημίου Κρήτης.
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: