Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 μέρα σταθμός

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 μέρα σταθμός



Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 συμβολίζουν την ανάγκη για ένα πιο ευοίωνο μέλλον, για μια νέα αρχή, αναδεικνύοντας παράλληλα της αξία της θυσίας και την προσήλωσή μας σε ιδανικά. Συμβολίζουν το άγρυπνο δίπτυχο του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, το πνεύμα των Ελλήνων, τον οραματισμό, την αυτογνωσία, την καρτερία, την διεκδίκηση, την αντίσταση, την αποφασιστικότητα, την αλληλεγγύη, την ενότητα, την συνοχή, την ανάγκη στόχων, την αποτελεσματικότητα του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Είναι μοναδικό το αθάνατο κρασί του ’21.

Η, επί εννιά χρόνια, επανάσταση του 1821 προσδιορίζει τον αγώνα του Ελληνικού Λαού για την απόκτηση της Ελευθερίας του.

Αναδεικνύει τις ευθύνες που οι νεότεροι έχουμε απέναντι στην Ιστορία μας και στους Προγόνους μας. Μας καλεί να παραδειγματιστούμε από εκείνους, από τη δημιουργική τους παιδεία για την Ελευθερία.

Το σπουδαίο αυτό γεγονός αποτελεί τρανό παράδειγμα για τον Ελληνισμό, γιατί είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση του ξεχασμένου Ελληνικού Κράτους και την εμφάνισή του στον πολιτικό χάρτη της Γης, ύστερα από έκλειψη τεσσάρων αιώνων.

Το ΄21 είναι πυλώνας, είναι βάση, είναι θεμέλιο με ατσάλινη και μοναδική αντοχή. Η θρυλική αυτή περίοδος δεν ανατρέπεται, δεν παραμερίζεται, δεν λειτουργεί σαν εκκρεμές προς τα εδώ ή προς τα εκεί, είναι ελεύθερο από σκοπιμότητες σπουδαστηρίων και ερμηνείες που δεν ευσταθούν ιστορικά.

Η ζεστή αυτή στιγμή, που απλώνεται και γεμίζει το παρελθόν και το μέλλον όλων μας, προβάλλει σαν ένας αμείλικτος κριτής μας. Και αυτό γιατί το δικαίωμα που μας έδωσε να είμαστε σήμερα παρόντες μέσα στην ιστορία, δεν είναι χάρισμα, αλλά χρέος απέναντι στο παράδειγμα ζωής που χάραξε εκείνη.

Είναι αλήθεια ότι εμείς, οι Έλληνες, κερδίζουμε στον πόλεμο και χάνουμε στην ειρήνη. Κι αυτό γιατί, μόλις περάσει ο κίνδυνος και απομακρυνθεί ο ορατός εχθρός, έρχονται στην επιφάνεια οι αδυναμίες μας. Είναι βέβαιο ότι όποτε υιοθετήσαμε την ενότητα και τη συνοχή, πετύχαμε το στόχο μας και το όραμά μας.

Γι αυτό, οι ήρωες Πρόγονοί μας του 1821, στην σύγχρονη εποχή που διανύουμε και με τα δεδομένα του σήμερα, αποτελούν πρότυπο, ενισχύοντας την προσπάθειά μας για ειρηνική συνύπαρξη, προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διαφύλαξη του μεγαλείου του Ελληνικού Πνεύματος και την προάσπιση της υπέρτατης αξίας που συνιστά η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: