Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Θέλουν να δηλωθούν ως «Μακεδόνες»

Θέλουν να δηλωθούν ως «Μακεδόνες»


«Είστε κλέφτες της Ιστορίας μας».
Η απογραφή πληθυσμού στην ΠΓΔΜ και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο της σύγκρουσης με την γειτονική χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε τις αρχές της Αυστραλίας πως οι καταγόμενοι από τα Σκόπια θα πρέπει στην απογραφή να αναφέρονται ως Σλαβομακεδόνες και ως χώρα γέννησής τους η FYROM και όχι «Μακεδονία».

Από την πλευρά τους, τα μέλη της σκοπιανής διασποράς (UMD) υποστηρίζουν πως η κεντρική κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν θα στηρίξει την ελληνική πρόταση.

«Οι Έλληνες θα το επιδιώξουν, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε», δήλωσε ο Ορντάν Αντρέφσκι, Πρόεδρος της σλαβικής οργάνωση «Ενωμένη Μακεδονική Ομογένεια.«Η Αυστραλία είναι μια δημοκρατική χώρα και δεν θα πετύχει ο σκοπός τους. Οι Έλληνες δημιούργησαν τον όρο «Σλαβομακεδόνα» εδώ και πολύ καιρό και αποτελεί και πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ,αλλά δεν εφαρμόζεται. Είναι πολύ προσβλητικό για μας να μη μας ονομάζουν Μακεδόνες ! Θα πάμε στην κυβέρνηση και θα επιμείνουμε να καταγραφόμαστε  μόνο ως «Μακεδόνες», χωρίς προθέματα».

Με το ίδιο απαράδεκτο ύφος ο Αντρέφσκι λέει και άλλες ανακρίβειες,  όπως ότι «το 95% των Ελλήνων που ζουν στην Αυστραλία δεν ενδιαφέρονται  για την Μακεδονία, ενώ εμείς έχουμε λόμπι  και εκπροσώπους στην πολιτική σκηνή της Αυστραλίας και τώρα οι σχέσεις με την «Μακεδονία» δεν είναι όπως πριν».

Οι Σκοπιανοί όμως κρατούν και μια επιφύλαξη, εκφράζοντας  αμφιβολίες για το αποτέλεσμα και υποστηρίζοντας πως τον Αύγουστο που έχει προγραμματισθεί η απογραφή (χειμώνας στην Αυστραλία) πολλοί ομογενείς επισκέπτονται την πατρίδα!

Η απογραφή που διενεργήθηκε πριν από πέντε χρόνια έδειξε πως στην χώρα των καγκουρό ζούσαν 82.000 Σκοπιανοί εκ των οποίων το 70% ανέφερε πως ήταν πιστοί στην σχισματική εκκλησία των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: