Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Λευκή πυραμίδα του Ξιάν


Η Λευκή πυραμίδα του Ξιάν


Βαθιά μέσα Κίνα κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα του Ξιάν βρίσκεται μια σειρά από αναχώματα πυραμίδων σχεδόν άγνωστα εκτός της χώρας.
Περιπλέκοντας την πραγματικότητα αυτών των απομακρυσμένων τάφων, βρίσκεται ένας θρύλος μιας ακόμα μεγαλύτερης πυραμίδας. Μια πυραμίδα τέτοιου μεγέθους και μεγαλείου που κάνει όλες τις άλλες πυραμίδες του κόσμου να ντρέπονται. Αυτός είναι ο μύθος της λευκής πυραμίδας της Κίνας. Ο Sheahan παρουσίασε το 1947 στις 28 του Μάρτη στην έκδοση των New York Times, ένα άρθρο υπό τον τίτλο "ΗΠΑ η έκθεση της αεροπορίας για την τεράστια Κινέζικη Πυραμίδα σε απομονωμένα βουνά ΝΔ του Sian [Xi'an]." Στο άρθρο, ο Sheehan φέρεται να δήλωσε ότι η πυραμίδα που είδε, εκείνες της Αιγύπτου φάνταζαν ως νάνοι και εκτίμησε το ύψος της στα 1000 μέτρα και το πλάτος της στα 1500 πόδια. Η μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου έχει ύψος μόλις 450 μέτρα.
Ο Sheahan αναφέρει ότι η τοποθεσία της πυραμίδας βρίσκεται στο τέλος μιας μακράς απρόσιτης κοιλάδας στους πρόποδες της οροσειράς Qin Ling περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά της Xi'an. Η θεση της πυραμιδας στο σημειο που βρισκεται το γραμμα n
Το ενδιαφέρον για την κινεζική πυραμίδα αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσίευση του Hartwig Hausdorf με το Die Weisse Pyramide το 1994 το οποίο αργότερα μεταφράστηκε στα Αγγλικά με τον αναθεωρημένο τίτλο Ο Κινεζικός Roswell (1998) στο οποίο περιγράφει εν συντομία τα ταξίδια του στην Κίνα σε αναζήτηση της θρυλικής μεγάλης λευκής πυραμίδας. Ο Hausdorf δεν εντοπίζει το βραβείο του, αλλά έκανε την επιστροφή του από την Κίνα, με μια σειρά από φωτογραφίες πυραμίδων του Ντάργουιν που έχουν δημοσιευθεί ευρέως σε βιβλία και περιοδικά και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.
Αυτές οι φωτογραφίες πυροδότησαν ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για μια ιστορία που είναι άνω των 50 ετών, αλλά ποτέ δεν έχει εξηγηθεί ικανοποιητικά. Ο Hausdorf παραθέτει πολύ λίγες πηγές στο βιβλίο του, αλλά είναι δυνατόν να εντοπίσουμε, από που φαίνεται να έχει πάρει μεγάλο μέρος του υλικού του. Η αρχική πηγή του Hausdorf για μια λευκή πυραμίδα προέρχεται προφανώς από τον Bruce Cathie, στο βιβλίο του Bridge to Infinity (1983), στο οποίο ο Cathie αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού πιλότου της πολεμικής αεροπορίας τον James Gaussman.

Δεν υπάρχουν σχόλια: