Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Greenpeace: Ακριβή επιλογή η πυρηνική ενέργεια

Greenpeace: Ακριβή επιλογή η πυρηνική ενέργεια



Το κόστος της παραγόμενης κιλοβατώρας από πυρηνικά εργοστάσια είναι έως και 4 φορές ακριβότερo

Το κόστος της παραγόμενης κιλοβατώρας από πυρηνικά εργοστάσια είναι έως και 4 φορές ακριβότερo
προηγούμενο1 από 1επόμενο
Διαφημίσεις GoogleΣπουδές Αιολική ΕνέργειαΠροετοιμαστείτε Για τη Δουλειά Του Μέλλοντος! Δείτε Περισσότερα Εδώ.www.MasterD.gr/WindEnergy
Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι περιβαλλοντική, αλλά ούτε και φθηνή επιλογή για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών μια χώρας αναφέρει η τελευταία έκθεση της οργάνωσης Greenpeace με αφορμή και τα γεγονότα στη Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με την έκθεση, το κόστος της παραγόμενης κιλοβατώρας από πυρηνικά εργοστάσια είναι έως και 4 φορές ακριβότερo σε σχέση το κόστος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με την έκθεση, θα πρέπει να υπολογίσουμε επίσης ότι ένα πυρηνικό εργοστάσιο ακόμα και μετά το τέλος της λειτουργίας του παραμένει ως μια περιβαλλοντική "βόμβα" με ανυπολόγιστες επιπτώσεις.

Η Greenpeace καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να:
• Αποσύρουν άμεσα τους πιο γερασμένους και επικίνδυνους πυρηνικούς σταθμούς, στο πλαίσιο μίας οριστικής κατάργησης της πυρηνικής ενέργειας, στις επόμενες δύο δεκαετίες.
• Αναβαθμίσουν το στόχο μείωσης των εκπομπών ως το 2020 σε 30%, προκειμένου να τεθούν έγκαιρα οι βάσεις για την υιοθέτηση στόχου 100% ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή ως τα μέσα του αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: