Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

ΟΙ OΡΜΟΝΕΣ ΣΤΟ... ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

ΟΙ OΡΜΟΝΕΣ ΣΤΟ... ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ    



Οι ορμόνες στα φαγητά έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, αλλά ο εφησυχασμός ορισμένων είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία. Τα παραδείγματα είναι πολλά...

Ο σολομός, που βρίσκεται στα ράφια των σούπερ-μάρκετ μεγαλώνει -στην πραγματικότητα- δύο φορές πιο γρήγορα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Οι αγελάδες, παράγουν 15%-20% περισσότερο γάλα, κάτι που φυσικά και δεν είναι φυσιολογικό.

Τι κοινό έχουν αυτά τα υπερ-παραγωγικά ζώα;  Τις ενέσεις και εμφυτεύματα (στην περίπτωση των αγελάδων) ή της γενετικής μηχανικής (στην περίπτωση του σολομού), που τα κάνει να περιέχουν τεχνητά υψηλά επίπεδα ως προ το φύλο τους ή την ανάπτυξη ορμονών.

Οι ορμόνες αυτές επικίνδυνες για τους ανθρώπους που τρώνε την εν λόγω τροφή ή καταναλώνουν τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα;

Η βιομηχανία τροφίμων λέει "όχι" - και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συμφωνεί, τουλάχιστον όταν πρόκειται για αγελάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: