Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Wikileaks-Tρομοκράτες ισχυρίζονται ότι κρύβεται μια πυρηνική βόμβα στην Ευρώπη

Wikileaks-Tρομοκράτες ισχυρίζονται ότι κρύβεται μια πυρηνική βόμβα στην Ευρώπη


Οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα απείλησαν ότι θα προξενήσουν ‘κολασμένη πυρηνική καταιγίδα’, εάν ο ηγέτης της, Οσάμα Μπιν Λάντεν, συλληφθεί ή σκοτωθεί.

Οι πληροφορίες προκύπτουν από έγγραφα, που θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα Wikileaks, στα οποία υπάρχουν λεπτομέρειες από τις καταθέσεις, περίπου 700 κρατουμένων, στο Γκουαντάναμο.
Η Washington Post καθώς η Daily Telegraph και άλλες γνωστές εφημερίδες, προέβησαν, σήμερα, σε μια περιγραφή των εγγράφων, που σύντομα θα δημοσιευθούν από την Wikileaks.

«Τα ‘αρχεία του Κόλπου’, μεταξύ των άλλων, περιέχουν και δηλώσεις ενός ανώτερου διοικητή της Αλ Κάιντα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ομάδα έκρυψε πυρηνική βόμβα στην Ευρώπη και η οποία θα εκραγεί, εάν ο Οσάμα Μπίν Λάντεν συλληφθεί ποτε, ή σκοτωθεί».

Οι αρχές των ΗΠΑ αποκάλυψαν τις υπάρχουσες πληροφορίες μετά από συνεχείς απόπειρες της Αλ Κάιντα να προμηθευτεί πυρηνικό υλικό και εκφράζουν το φόβο ότι οι τρομοκράτες έχουν ήδη στην κατοχή τους ουράνιο.

Ο Χαλίντ Σεϊχ Μοχάμεντ, που προβάλλεται ως ο σχεδιαστής των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ, της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δήλωσε στους ανακριτές του Γκουαντάναμο ότι η Αλ Κάιντα θα έφερνε «Κόλαση Πυρηνικής Θύελλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: