Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το Θέατρο του παραλόγου.!!

Πρωτοφανής πολιτικός εκβιασμός



Μεγάλη ημέρα η χθεσινή, ακόμα μεγαλύτερη η σημερινή… Μέσα σε λιγότερο από δώδεκα ώρες ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, μίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς της μείζονος αντιπολίτευσης, τηλεφωνήθηκε τρεις φορές με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχώρησε σε διάγγελμα για να ανακοινώσει τελικά πως θα κάνει ανασχηματισμό.

Όλα αυτά έχουν έναν και μόνο προφανή στόχο: να πιεστεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην ρίξει την κυβέρνηση εν όψει Μεσοπρόθεσμου. Στον ανασχηματισμό σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να προχωρήσει σε «σφαγή» υφυπουργών και υπουργών – «κηπουρών».

Θα μπουν βουλευτές που αισθάνονται αδικημένοι ή θεωρούνται επίφοβοι και αμέσως μετά θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Όπως εκτιμάται στη νέα κυβέρνηση δεν θα δούμε τα πειράματα τύπου Μπιρμπίλη και έτσι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δηλώσουν με σχετική άνεση εμπιστοσύνη στην νέα κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο και θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την εξειδίκευση του Μεσοπρόθεσμου από την ανανεωμένη σύνθεση, αλλά και πιθανότατα δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ή των εφαρμοστικών νόμων.

Ο κ. Παπανδρέου δεν διστάζει λοιπόν να παίξει με τους θεσμούς για ακόμη μια φορά. Την στιγμή μάλιστα που εκδήλωσε στον μεγαλύτερό του αντίπαλο την πρόθεσή του να παραιτηθεί του αξιώματός του και να παραδώσει τη θέση του σε άλλον, μη εκλεγμένο από το λαό.

ΠΗΓΗ: Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: