Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΓΕΩΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

ΓΕΩΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ



Η Γεωπαθολογία είναι αυτή η επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη διαφόρων μορφών ακτινοβολίας και τον τρόπο που αυτές μπορούν να επηρεάσουν τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά. Επιπλέον, οι γεωπαθολόγοι είναι αυτοί που βρίσκουν και εξουδετερώνουν μορφές βλαβερής ακτινοβολίας σε όποιον χώρο τους ζητηθεί. Για να γίνει κανείς γεωπαθολόγος, κάνει σχετικές σπουδές. Μπορεί διάφοροι να δηλώσουν πως γνωρίζουν τι ψάχνει ένας γεωπαθολόγος και συνεπώς μπορούν να κάνουν το ίδιο, αλλά δεν είναι έτσι Ένας πτυχιούχος γεωπαθολόγος έχει κάνει θεωρητικές και πρακτικές σπουδές και έχει ειδικευθεί σε κάποιους τρόπους εξουδετέρωσης βλαβερής ακτινοβολίας.

Ποια είναι όμως αυτή η Βλαβερή Ακτινοβολία?

Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, βασικά, τρεις κατηγορίες ακτινοβολίας.

    Η βλαβερή ακτινοβολία (24%),
    η ευεργετική (15%) και…
    εκείνη η οποία έχει ουδέτερη επίδραση στον άνθρωπο (61%).

Τα είδη αυτά των ακτινοβολιών διαιρούνται σε υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, έχουμε μορφές ακτινοβολίας που συνθέτουν ορισμένα πλέγματα και κάποιες άλλες που δεν συμπεριφέροντε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν, επίσης, μορφές ακτινοβολίας που είναι βλαβερές για τον άνθρωπο αλλά ευεργετικές για άλλους οργανισμούς.

Οι γεωπαθολόγοι θα ανιχνεύσουν και θα εξουδετερώσουν την βλαβερή γήινη, ατμοσφαιρική (PWL), κοσμική και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Επιπλέον, εξουδετερώνουν τη βλαβερή δράση του ραδονίου. Σχετικές μελέτες που έχουν γίνει, έδειξαν οτι η βλαβερή ακτινοβολία βοηθάει στην εκδήλωση ασθενειών και καθυστερεί τη θεραπεία. Ακόμα πρέπει να αναφερθεί ότι όπου υπάρχει διαμονή για αρκετό χρονικό διάστημα σε χώρους με βλαβερή ακτινοβολία παρατηρούνται συμπτώματα όπως είναι η “ανεξήγητη” δυσφορία, οι ζαλάδες, οι πονοκέφαλοι, διάφορες ξαφνικές αδιαθεσίες, προβλήματα στον ύπνο, δυσκολία στο ξύπνημα, νευρικότητα, άγχος, κόπωση, προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα κλπ. Θυμάμαι οτι ο βαρόνος Von Pohl δημοσίευσε το 1919 μια μελέτη που έκανε στην γερμανική πόλη Vilsbiburg και έδειχνε άμεση σχέση στην μακροχρόνια διαμονή επάνω από υπόγεια φλέβα νερού και την ανάπτυξη καρκίνου. Σήμερα πιστεύουμε πως ενισχύουν την ανάπτυξη καρκίνου και άλλες μορφές βλαβερής γήινης ακτινοβολίας που έχουν ίδια ή μεγαλύτερη ισχύ από αυτήν που εκπέμπεται από φλέβες νερού.

Η δράση της βλαβερής ακτινοβολίας είναι αθροιστική. Αυτό σημαίνει πως όσο μεγαλύτερη είναι η παραμονή μας σε έναν τόπο όπου υπάρχει αυτή τόσο χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Σημειώνουμε ακόμα ότι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει ένας οργανισμός που Θα εκτεθεί σε βλαβερή ακτινοβολία για μεγάλο χρονικό διάστημα (μία με δύο ώρες την ημέρα) εξαρτάται από την φυσική του κατάσταση -όπως για παράδειγμα κάποιοι αρρωσταίνουν δυσκολότερα από κάποιους άλλους. Πάντως είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση των συμπτωμάτων από την επιβάρυνση.

Καλά όλα αυτά, αλλά πως αντιμετωπίζεται?

Οι πτυχιούχοι γεωπαθολόγοι είναι εκπαιδευμένοι να εξουδετερώνουν τις όποιες μορφές βλαβερής γήινης ακτινοβολίας. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές. Για να βρεθεί η βλαβερή ακτινοβολία, μπορεί να χρησιμοποιηθούν τόσο κάποιες ειδικές συσκευές αλλά και η μέθοδος της ραδιαισθησίας. Οι γεωπαθολόγοι γνωρίζουν πως, όπως άλλες μορφές ακτινοβολίας, έτσι και η βλαβερή γήινη ακτινοβολία ανακλάται. Άρα και να μετακινήσουμε τα έπιπλα του σπιτιού πάλι δεν θα έχει αποτέλεσμα. Σε ένα ήδη χτισμένο κτίριο είναι συνήθως δυσκολότερο και περισσότερο επίπονο να βρει κανείς νέες θέσεις για τα έπιπλα οι οποίες να προσφέρονται και από αισθητική και από γεωπαθολογική απόψη. Υπάρχουν τεχνικές πολύ πιο αποτελεσματικές, ορθές, εύκολες και οικονομικές. Η νευρικότητα στο σπίτι δεν έχει να κάνει μόνο με το περιβάλλον του σπιτιού αλλά και με άλλους παράγοντες όπως είναι οι καταστάσεις με τις οποίες ήρθε κανείς αντιμέτωπος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν πόσο πολύ μπορεί να βλάψουν τον άνθρωπο αυτές οι ακτινοβολίες, όσο και οι μελέτες από ινστιτούτα και οργανισμούς που δείχνουν ότι μπορούμε να τις εξουδετερώσουμε ώστε να βελτιωθεί η ζωή μας σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.

Γεωπαθολογία και Φενγκ Σούι

Σύμφωνα με νόμο του αυτοκράτορα Kuang Yu, πρίν να χτιστεί ένα κτίριο και πριν την έρευνα από κάποιον σύμβουλο του φενγκ σούι, θα έπρεπε να ερευνηθεί η ενεργειακή καταλληλότητα του χώρου από κάποιον άλλον ειδικό, αυτόν που ονομάζουμε σήμερα γεωπαθολόγο. Η μελέτη του γεωπαθολόγου θα πρέπει να γίνεται στο οικόπεδο πριν χτιστεί το κτίριο και ίσως παράλληλα με αυτήν του συμβούλου φενγκ σούι. Αυτό βοηθάει στο να γλιτώσει κανείς κάποια χρήματα. Όμως οι γεωπαθολογικές μελέτες γίνονται και σε ήδη κτισμένα κτίρια και η εξουδετέρωση γίνεται το ίδιο αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: