Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Η δύναμη της τηλεκίνησης

Η δύναμη της τηλεκίνησης (μια μορφή ενέργειας ακαθόριστης)    


Ti είναι αυτό που προκαλεί τέτοιες καταστάσεις; Σε παλαιότερες εποχές, οι ερευνητές των φαινομένων αυτών, απέδιδαν τα φαινόμενα σε «άτακτα πνεύματα» που δημιουργούσαν εμπλοκές στους φυσικούς νόμους. Οι Γερμανοί πνευματιστές μάλιστα, τα ονόμασαν «πολτεργκάιστ», δηλαδή αυτό που σημαίνει στη γλώσσα τους «άτακτο πνεύμα».
Στη σύγχρονη εποχή, μετά από τη διεξαγωγή πειραμάτων κι ερευνών, έγινε κατανοητό πως για τα φαινόμενα αυτά δεν ευθύνονται κάποια άτακτα φαντάσματα, αλλά ο ίδιος ο ανθρώπινος νους. Κρυμμένες ψυχικές δυνάμεις, μπορούν να δημιουργήσουν περιστατικά που ειλικρινά εντυπωσιάζουν. Η ψυχοκίνηση, ή τηλεκίνηση, μπορεί σήμερα να καταγραφεί και να μελετηθεί με ηλεκτρονικά μηχανήματα.
Σε ανθρώπους με τέτοια ικανότητα, λειτουργεί η έκτη αίσθηση και μπορούν να χειρίζονται το ρευστό της ζωής, αυτό που ονομάζεται βιοενέργεια. Αυτή που η φωτογραφία Κίρλιαν σήμερα αποτυπώνει, την «αύρα».
Ένας παραψυχικός ερευνητής, ο Γ. Λάμπερτ, διατύπωσε τη θεωρία του, πως τα ψυχικά φαινόμενα τηλεκίνησης, μπορεί να προκαλούνται από φυσικές αιτίες, όπως είναι η παλίρροια ή οι σεισμοί. Πειράματα που έγιναν κοντά σε νερά, έδειξαν μεγαλύτερη συχνότητα του φαινομένου. Ο Άγγλος ψυχολόγος Κένεθ Μπάτσελορ, πιστεύει πως τα ψυχοκινητικά φαινόμενα μπορεί να παραχθούν από κάθε άνθρωπο, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες. Ωστόσο, πειράματα που διεξήχθησαν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, με τη βοήθεια ομάδων, διαπιστώθηκε πως μέσα στην ομάδα, υπήρχε τουλάχιστον ένα ευαίσθητο άτομο που ήταν κυρίως υπεύθυνο. Αν αυτό απουσίαζε, οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να πετύχουν κάποιο αποτέλεσμα.
Ο ρώσος ηλεκτροτεχνολόγος Κασίνσκι, υποστήριζε πως ήταν υλιστής και μελέτησε το φαινόμενο για να αποδείξει πως έχει μία εξωτερική εξήγηση. Μετά από ένα συγκλονιστικό προσωπικό ερέθισμα, κατέληξε πως το ανθρώπινο νευρικό σύστημα είναι ικανό να αντιδράσει σε ερεθίσματα των οποίων όμως η πηγή είναι εντελώς άγνωστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: