Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

The Guardian: έξι εβδομάδες πριν το τέλος...

The Guardian: έξι εβδομάδες πριν το τέλος...    

Η εφημερίδα The Guardian, στο δικτυακό της τόπο, μεταδίδει, επικαλούμενη πηγές από τη σύνοδο του G20 στην Ουάσινγκτον, ότι η ελληνική χρεοκοπία βρίσκεται πλέον προ των πυλών και δεν μπορεί να αποτραπεί, παρά μόνο να περιοριστούν οι συνέπειές της.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% του ελληνικού χρέους των 350 δισ. ευρώ είναι πιθανό, αλλά όχι χωρίς να έχει προηγηθεί η ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών της Ευρώπης απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω μόλυνσης, συνεπεία της ελληνικής χρεοκοπίας.

Όπως προκύπτει, η βοήθεια από ΔΝΤ και ΕΕ επαρκεί για να «βγάλει» η Ελλάδα και τον Οκτώβριο, με τη χρεοκοπία να προσδιορίζεται χρονικά για τις αρχές Νοεμβρίου.

Καθώς φαίνεται, σύμφωνα με τα βρετανικά ρεπορτάζ, η επικρατούσα αντίληψη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ότι η καθυστερημένη ανταπόκριση των Ευρωπαίων ηγετών στο ελληνικό πρόβλημα έχει κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη, σε σημείο που η χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει πλέον ως λύση και «θυσία», τυατόχρονα, προκειμένου να προληφθούν ανάλογες δυσμενείς εξελίξεις σε οικονομίες όπως αυτή της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: