Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για τρία ακόμα οικόπεδα στην ΑΟΖ προχωρά η Κύπρος

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για τρία ακόμα οικόπεδα στην ΑΟΖ προχωρά η Κύπρος    
   

Ακάθεκτη προχωρά η κυπριακή κυβέρνηση στην εφαρμογή της ενεργειακής της πολιτικής παρά τις πιέσεις που ασκεί η Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυπριακή κυβέρνηση προτίθεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης των υπολοίπων θαλασσίων οικοπέδων της κυπριακής AOZ.

Πιο συγκεκριμένα στην επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την παροχή αδειών για τρία ακόμα θαλάσσια οικόπεδα. Όπως αναφέρουν πηγές από την Κύπρο ήδη γαλλικές αμερικανικές και ρωσικές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα τρία αυτά οικόπεδα.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε  αρχηγούς των πολιτικών  κομμάτων του νησιού για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος το τουρκικό Ναυτικό έχει στείλει τρείς φρεγάτες στην περιοχή που θα γίνουν οι γεωτρήσεις χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προβεί σε κάποια παρενόχληση των πλοίων που εμπλέκονται στην διαδικασία.

Παράλληλα ο πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι οι δυνάμεις κατοχής έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες των στρατιωτικών και ότι οι Τούρκοι προτίθενται να αρχίσουν έρευνες δυτικά της Κύπρου. Τέλος στην συνάντηση του προέδρου με τους αρχηγούς συζητήθηκε η διαδικασία προσφυγής της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ενημέρωσης της ΕΕ σε περίπτωση που οι Τούρκοι προβούν σε έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: