Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κομισιόν: Να απόσχει η Τουρκία από κάθε απειλή

Κομισιόν: Να απόσχει η Τουρκία από κάθε απειλή


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε ενέργεια ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια, που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας, έστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τη θέση της Κομισιόν σχετικά με τις απειλές της Άγκυρας στο θέμα των ερευνών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι “η Τουρκία πρέπει να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή πηγή έντασης ή ενέργεια, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση συνοριακών διαφορών”.

Η Μάγια Κοτσίγιαντιτς υπογράμμισε, επίσης, ότι η Επιτροπή έχει τονίσει τη σημασία που έχει η επίτευξη προόδου στην εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με όλα τα κράτη - μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Στ. Φούλε τόνισε ότι για την ΕΕ στόχος είναι να επικεντρωθούν οι προσπάθειες των δύο ηγετών στην επίτευξη μιας συνολικής λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό. Εξάλλου, πρόσθεσε ότι όλα τα μέρη πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να διευκολύνουν την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την επίλυση του Κυπριακού.


ΠΗΓ¨Η: 24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: